5 tekenen dat je make-up over de datum is

Ik probeer mijn make-up altijd op tijd op te maken voor het over de datum is. Maar eerlijk is eerlijk, ik beken dat dit mij lang niet altijd lukt. Tegenwoordig heb ik zoveel make-up dat ik zelfs wel eens dingetjes uit mijn stash vergeet dat ik ze heb. Hartstikke jammer eigenlijk want als ik mijn stash aan het opruimen ben, dan kom ik wel eens super leuke producten tegen die dan helaas al (bijna) over de datum zijn. Maar hoe zie je wanneer je make-up niet goed meer is, en hoe weet je nou echt of je het niet meer kan gebruiken?
Vandaag ga ik je vijf hints geven die jou vertellen dat je make-up niet meer goed is, want bedorven make-up wil je niet op je gezicht hebben, toch?

Stel je heb een mooie lipstick of mascara die al maanden in je make-up stash ligt, je wilt hem na een hele tijd toch weer wilt gaan gebruiken maar komt er achter dat het product vreemd ruikt of er anders uit ziet wat moet je dan doen? De volgende punten wijzen erop dat je make-up over de datum is en dus niet meer kan gebruiken.

IMG_2473.jpg

1. Controleer de houdbaarheidsdatum.
Ja ook make-up heeft een houdbaarheidsdatum, veel mensen vergeten dit. Ik moet eerlijk zeggen vroeger stond ik hier zelf ook nooit zo heel erg bij stil maar nu al een hele tijd let ik hier erg goed op want make-up dragen dat over de datum is kan zorgen voor infecties of ontstekingen. De datum word vaak aangegeven op de verpakking door middel van een M. Je ziet dan op de achterkant van een product een potje staan met bijvoorbeeld 30M erin. Dit betekent dat het product 30 maanden houdbaar is. Weet je nou niet meer wanneer je het product gekocht heb? geen zorgen want de volgende punten vertellen jou dit!

2. Het product ruikt anders of niet meer lekker.
Mijn MAC lipstick vind ik onwijs lekker ruiken. Ik gebruik MAC GIDDY regelmatig, maar ik gebruik ook regelmatig andere lip producten. Ik herken MAC GIDDY aan zijn heerlijke vanille geur, stel de geur veranderd naar een wat minder lekkere geur of het ruikt gewoon oud dan kun je de lipstick maar beter weg doen. Over het algemeen gaan lipproducten zo’n 2 jaar mee en merk je na die tijd dat de producten veranderen. De lipstick brengt niet meer zo prettig aan als eerst, ruikt dus een tikkeltje vreemd en kan zelfs een stuk droger zijn. Als dit het geval is moet je je producten dus weggooien. Hoe duur je producten ook zijn!

IMG_2475.jpg

3. Het product is uitgedroogd, voelt anders of is korrelig geworden.
Mascara, eyeliner of nagellak het kan allemaal uitdrogen, ziet je mascara er wat droger uit of is je nagellak hard geworden? Gooi dit weg, het is duidelijk over de houdbaarheidsdatum. Voelt je concealer niet meer hetzelfde aan? Ook hier is het nu tijd om hem weg te doen.Waarschijnlijk weet je als geen ander hoe je make-up aan hoort te voelen en hoe het op je huid hoort te zitten. Als de textuur verandert weet je vanaf nu dat het betekent dat je make-up over datum is. (op bovenstaande foto kun je zien dat dit verharde nagellak is, dit potje was trouwens een fout van O.P.I want hij was al na een half jaar uitgedroogd, Ik heb netjes een nieuwe gekregen).

4. Je krijgt een infectie of allergische reactie.
Heb je opeens last van gevoelige of jeukende ogen? Of misschien zelfs wel een infectie? Dan kan het zo zijn dat je de make-up die je gebruikt over de datum is. Ook oogschaduw heeft een houdbaarheidsdatum en kan er dus voor zorgen dat je ogen geïrriteerd raken als deze over de datum is. Het is belangrijk dat je je mascara om de 3 ª 4 maanden vervangt en je eyeliner goed in de gaten houdt, zorg er dus voor dat je het op tijd weg doet.

5. De kleur is verandert.
Naast de geur die kan veranderen als make-up niet meer goed is, kan ook de kleur veranderen. Zodra je ziet dat de kleur van bijvoorbeeld je lipstick niet meer het zelfde is als dat je hem gekocht had of jij je kan herinneren, moet je het product gelijk weg doen. Is de kleur verandert? Dan is het product echt niet goed meer. Dit geld trouwens niet alleen voor lipsticks maar ook voor alle andere vloeibare make-up producten zoals foundation of concealer. De meeste vloeibare gezichtsproducten kun je het beste na 1 jaar weg doen.

img_2480

Tip : Leg je make-up producten altijd op een droge en koele plek neer, vooral met warme zomerdagen is dit erg belangrijk, hierdoor blijven de producten langer mooi en goed. Zelf leg ik mijn lipsticks altijd in de koelkast met warme dagen.

Dit zijn 5 belangrijke punten waar je op moet letten bij make-up producten. Waar let jij allemaal op ? Kon je deze belangrijke punten al of zijn ze nieuw voor je, ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat.

Liefs Nicole, 

Volg je mij al op InstagramTwitter en Bloglovin ?

Advertenties

11 reacties op ‘5 tekenen dat je make-up over de datum is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s